Extra panenský olivový olej CRITIDA DEMETER 500 ml - sklo
Kód: 47 76 02Související produkty
Snadné ruční otvírání. Lisovaný za studena, z prvního lisu. Z jednoho druhu oliv pouze z kláštera Agia Triada na Krétě
Lisovaný za studena, z prvního lisu. Z jednoho druhu oliv pouze z kláštera Agia Triada na Krétě.
Prémiový Extra Panenský Olivový Olej PDO z oblasti Messara na Krétě. Lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze z oliv z oblasti Messara, 100% odrůda Koroneiki.
Prémiový Extra Panenský Olivový Olej PDO z oblasti Sitia na Krétě. Lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze z oliv z oblasti SITIA, 100% odrůda Koroneiki.
Sklizeň prosinec 2024 Prémiový Extra Panenský Olivový Olej PDO z oblasti Sitia na Krétě. Lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze z oliv z oblasti SITIA, 100% odrůda Koroneiki. VÝPRODEJ - ZDEFORMOVANÝ OBAL
BIO Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv. 100% odrůda oliv Koroneiki.
BIO Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv. 100% odrůda oliv Koroneiki.
BIO Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv. 100% odrůda oliv Koroneiki.
Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv. 100% odrůda oliv Koroneiki.
Prémiový Extra Panenský Olivový Olej PDO z oblasti Messara na Krétě. Lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze z oliv z oblasti Messara, 100% odrůda Koroneiki.
Lisovaný za studena, z prvního lisu Z jednoho druhu oliv pouze z kláštera Agia Triada na Krétě.
Velké zelené olivy plněné červenou paprikou ve slaném nálevu.
Plátky řeckých zelených oliv ve slaném nálevu. Skvělé do salátů, na pizzu či do těstovin.
Detailní popis produktu
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ CRITIDA Z KRÉTY 500 ml DEMETER
Tento prémiový extra panenský olivový olej pochází z Kréty z oblasti kolem Iraklia a má svůj nezaměnitelný charakter a "osobnost". Lisuje se za studena z prvního lisu pouze z jednoho druhu oliv, ze speciální odrůdy malých oliv Koroneiki. Má krásně zelenkavou barvu s jiskrou a krásné svěží mírně nasládlé olivové aroma s mírným náznakem vanilky. V chuti je krásně vyvážený s postupně nastupujícím intenzivnějším závěrem..
Olivy pro přípravu tohoto oleje se sbírají ručně, v ideálním stupni zralosti a lisují je bezprostředně po sběru ještě tentýž den. V oleji zůstane zachována originální chuť a výživové vlastnosti.
Olivové oleje se v této rodinné firmě vyrábí již po tři generace a na základě těchto mnohaletých zkušeností je celý proces výroby oleje prováděn s maximální péčí a odborností. Celý proces od pěstování oliv, sklizeň (ručně), lisování (za studena z prvního lisu) a lahvování (v moderních zařízeních) je navíc pečlivě dozorován samotnými majitely.
Tento olej najde široké využití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Ve studené kuchyni se používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení a pod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby, a určitě se nebojte tento olej použít i na přípravu všech druhů minutek, ryb, zeleniny ve woku, vaječné omelety či volského oka a pod. Pokrmy po tepelné úpravě s tímto olejem získají naprosto jiný chuťový rozměr!
100% olivy Koroneiki.
Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci.
Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota: 3450 kJ/824 kcal, tuky: 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,6 g, sacharidy: 0 g, z toho cukry: 0 g, bílkoviny: 0 g, sůl: 0 g.
Země původu: ŘECKO.
Balení v kartonu: 12 ks.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Extra panenský olivový olej |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.84 kg |
| EAN: | 5203817100115 |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
