Extra panenský olivový olej SITIA PDO 0.3 5 l plech
Kód: 47 53 04Související produkty

Prémiový Extra Panenský Olivový Olej z Kréty, lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze ze speciálně vybraných ručně sbíraných oliv. 100% odrůda oliv Koroneiki.

Prémiový Extra Panenský Olivový Olej PDO z oblasti Sitia na Krétě (Lasithiou Kritis PDO). Acitida max 0,3. Lisovaný za studena, z prvního lisu, pouze z oliv z oblasti Sitia, 100% odrůda Koroneiki. Nakupujte výhodněji rovnou po kartonech! Cena v přepočtu za jeden kus jen 1249,- Kč.

Lisovaný za studena, z prvního lisu. Z jednoho druhu oliv pouze z okolí kláštera Agia Triada na Krétě. Nakupujte výhodněji rovnou po kartonech! Cena v přepočtu za jeden kus jen 1099,- Kč. Sklizeň listopad 2021

Lisovaný za studena, z prvního lisu. Z jednoho druhu oliv pouze z okolí kláštera Agia Triada na Krétě. Výprodej - zdeformovaný obal. Sklizeň listopad 2021

5 l plechPrémiový Extra Panenský Olivový Olej Areti VÝPRODEJ - ZDEFORMOVANÝ OBAL

SITIA PDO Prémiový Extra Panenský Olivový Olej FILTROVANÝ - z první sklizně v listopadu 2021 Farmář: Lefteris Petrakis SKLIZEŇ: listopad 2021 Oblast: Sitia, Kréta, Řecko. Nadmořská výška: 400m Acidita max 0,25% v době stáčení. Minimální trvanlivost do: 06/2023 EXKLUZIVNÍ LIMITOVANÁ NABÍDKA...

BIO Farmářský Extra Panenský Olivový Olej FILTROVANÝ Farmář: Giannoulakis Thomas SKLIZEŇ: prosinec 2021 Acidita max 0,3% v době stáčení LIMITOVANÁ EDICE POUZE DO VYPRODÁNÍ - minimální trvanlivost do: 6/2023

Prémiový Extra Panenský Olivový Olej FILTROVANÝ - ze sklizně v prosinci 2021 Farmář: Stefanakis Manousos SKLIZEŇ: prosinec 2021 Oblast: vesnice Stoloi, Messara, Kréta, Řecko. Nadmořská výška: 350 m Acidita max 0,30% v době stáčení. Minimální trvanlivost do: 06/2023


AGURELEO - Prémiový Extra Panenský Olivový Olej NEFILTROVANÝ Farmář: Daskalakis Manolis SKLIZEŇ: listopad 2021 Oblast: vesnice Stoloi, Messara, Kréta, Řecko. Nadmořská výška: 300m Acidita max 0,30% v době stáčení. EXKLUZIVNÍ LIMITOVANÁ NABÍDKA POUZE DO VYPRODÁNÍ

Prémiový Extra Panenský Olivový Olej FILTROVANÝ Farmář: Papadakis Stavros SKLIZEŇ: prosinec 2021 Oblast: vesnice Asimi, Messara, Kréta, Řecko. Nadmořská výška: 290 m Acidita max 0,3% v době stáčení. Minimální trvanlivost do: 12/2023
Detailní popis produktu
PRÉMIOVÝ EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ PDO SITIA 5 l, ACIDITA MAX 0,3
Naprosto úžasný prémiový Extra panenský olivový olej PDO z oblasti Sitia na Krétě. Olej z oblasti Sitia je velmi ceněný kvůli unikátním vlastnostem půdy v dané lokalitě v kombinaci s místními klimatickými podmínkami.
Olej se získává pouze z prvního lisu a za studena, bez jakýchkoli chemických zásahů. Olej se lisuje bezprostředně po sběru oliv ještě tentýž den, čímž si olej zachová své nejlepší vlastnosti. Celý proces od pěstování oliv, přes sklizeň až po lisování je velmi pečlivě a přísně kontrolován.
Tento olej najde široké využití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Ve studené kuchyni se používá klasicky do salátů a zeleninových pokrmů, je úžasné jím lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, na Bruschettu, na dozdobení a pod. V teplé kuchyni je skvělý k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí, na zapékaný sýr či zeleninu, na Ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby, a určitě se nebojte tento olej použít i na přípravu všech druhů minutek, ryb, zeleniny ve woku, vaječné omelety či volského oka a pod. Pokrmy po tepelné úpravě s tímto olejem získají naprosto jiný chuťový rozměr!
Acidita max 0,3% (v době stáčení); K 270 max 0,2; K 232 max 2,5; delta K max 0,01.
100% olivy Koroneiki.
Ruční sběr oliv.
Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci.
Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota: 3450 kJ/824 kcal, tuky: 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,6 g, sacharidy: 0 g, z toho cukry: 0 g, bílkoviny: 0 g, sůl: 0 g.
Země původu: ŘECKO.
Balení v kartonu: 4x5 l.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Extra panenský olivový olej |
---|---|
Hmotnost: | 5.04 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.