Řecký šafrán Krokos Kozanis PDO 1 g

Neohodnoceno
 
Akce Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Pravý řecký šafrán Krokos Kozanis prémiové kvality, kategorie I

PDO z vesnice Krokos Kozani

Dostupnost Skladem
Běžná cena 139 Kč
Ušetříte 40 Kč (–29 %)
Měrná cena 99 000 Kč / 1 kg
Cena 86,09 Kč bez DPH
99 Kč    
Kód produktu 71 01 01
Značka KROKOS KOZANI
Kategorie KOŘENÍ A BYLINKY
 

PRAVÝ ŘECKÝ ŠAFRÁN KROKOS KOZANIS PDO 1g

O řeckém šafránu KROKOS KOZANIS:
O Šafránu píší ve svých dílech již Homér, Sofoklés či Aristofanés. Zmínky o šafránu nalezneme i v řecké mytologii. Náš šafrán pochází výhradně z okolí vesnice Krokos v oblasti Kozani v severovýchodní části Řecka. Tato oblast má pro pěstování šafránu perfektní předpoklady. Šafrán z této oblasti vyniká mimořádnou barvící sílou a výraznou chutí a vůní.

V gastronomii má velmi široké využití a své místo má nejen ve vyšší gastronomii, ale také ve většině domácností. Používá se také v přírodní medicíně a ke kosmetickým účelům.

Přinášíme Vám tipy na použití šafránu:
POLÉVKY: skvěle se hodí zejména do drůbežích vývarů. Polévce dodá jiskru a nádherně ji provoní.
RÝŽE: nesmí chybět v Paelle, hodí se i do rizota, doporučujeme přidat pár čnělek i do vaření klasické přílohové rýže.
ASIJSKÁ KUCHYNĚ: v asijské kuchyni má velmi široké využití a velká část pokrmů je na šafránu postavena.
MASO A RYBY: na drůbež, jehněčí, vepřové, ryby se světlým masem.
DEZERTY: zmrzliny, krémy, mléčné koktejly, pudinky.
KÁVA: zkuste pár čnělek přidat do řecké kávy (Greek Coffee), espressa či do klasické zalévané kávy - šafrán kávu příjemně provoní
NÁPOJE: šafránový čaj, šafránová limonáda, šafránový likér.

Není vhodné pro malé děti a těhotné a kojící ženy.

Země původu: ŘECKO, oblast Krokos Kozani PDO

Chemická analýza šafránu Krokos Kozanis PDO: Conventional Crop 2018

Certifikát pravosti původu PDO: PDO Certificate (1)

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací ZDE.